First Mover: Bitcoin passeert $12K, Dollar Worries Grow, OMG Jumps, Portnoy’s Orchid #Pump

Prijspunt

Bitcoin (BTC) was vlak na het springen op maandag naar een nieuwe 2020 hoogte van meer dan 12.400 dollar.

Analisten zijn nu aan het speculeren of de grootste cryptocurrency de hogere grond kan houden. De laatste beweging kwam op hoog volume, en het was een „overtuigende doorbraak“, vertelde Denis Vinokourov, hoofd van het onderzoek voor de crypto prime broker BeQuant, aan de CoinDesk. De hoogte van de maandag was slechts 11% van de piek van $13.880 in 2019.

U leest First Mover, CoinDesk’s dagelijkse markten nieuwsbrief. Samengesteld door het CoinDesk Markets Team, First Mover begint uw dag met het meest actuele sentiment rond crypto markten, die natuurlijk nooit sluiten, waardoor in de context elke wilde schommeling in bitcoin en nog veel meer. Wij volgen het geld zodat u dat niet hoeft te doen. U kunt zich hier inschrijven.

Elders, prijzen voor de onlangs-en-strangeling-gelanceerde Curve DAO-munt gleed 26% op maandag, zelfs als totale waarde vergrendeld in de aangesloten Curve Financiën protocol steeg boven de $ 1 miljard mark. Dat is een vijfvoudige verhoging in de afgelopen week, in de laatste aflevering van de waanzin van dit jaar in de gedecentraliseerde financiën, of DeFi.

Marktbewegingen

Plotseling is het niet alleen Bitcoiners die denken dat de dollar naar beneden gaat…

Door Bradley Keoun

Aangezien het nieuws de laatste dagen brak dat Berkshire Hathaway van het Konijnenveld Buffett aandelen in een goudmijnwerker had gekocht, begonnen de commentators zich onmiddellijk af te vragen of de miljardair-investeerder tegen de economie van de V.S. of de dollar zou kunnen wedden.

Bitcoin-analisten en beleggers vroegen zich af waarom het hem zo lang duurde, gezien de biljoenen dollars geld die dit jaar door de Federal Reserve in het financiële systeem werden gepompt om de ballonvluchtende Amerikaanse staatsschuld te helpen financieren.

De gelddrukker die overuren maakt, veroorzaakt duidelijk Buffett en zijn directie ernstige zorgen,“ schreef Mati Greenspan, van de valuta- en cryptocurrency onderzoeksfirma Quantum Economics, maandag. „Terwijl Buffett misschien niet zo zeker weet hoe te reageren op een wereld die geen waarde meer hecht aan obligaties en staatsschuld, zijn anderen er wel zeker van.

Er is een groeiend gevoel onder de leden van de cryptocurrency gemeenschap dat hun langdurige beoordeling van het traditionele financiële systeem als onhoudbaar eindelijk de aandacht trekt van Wall Street experts en mainstream investeerders. Als de bezorgdheid zich verspreidt, zou het de prijzen voor bitcoin kunnen doen stijgen, wat veel digitale-asset-investeerders zien als een inflatiehedge die vergelijkbaar is met goud.

Goldman Sachs, die in mei van dit jaar Bitcoin Up als „geen geschikte belegging“ in de wacht sleepte, huurde eerder deze maand een nieuw hoofd van digitale activa in en erkende de toenemende belangstelling voor cryptocurrency’s van institutionele klanten. De firma waarschuwde in juli dat de Amerikaanse dollar zijn status als reservevaluta van de wereld dreigde te verliezen.

Dick Bove, een vijf decennium Wall Street analist die nu voor de makelaarskantoor Odeon werkt, schreef vorige week in een rapport dat het Amerikaanse dollar-besliste financiële systeem een einde kon maken aan de uitdagingen van een mogelijk multi-currency systeem, dat digitale valuta’s omvat.

„Het ,,geval voor bitcoin aangezien een inflatoire haag en een correcte investering met kristalhelderheid door invloedrijke mensen buiten onze cryptobel worden gearticuleerd,“ de digitaal-actiefanalyse vaste Messari schreef vorige week. Buffett keerde geen vraag naar commentaar terug.

Overheersing van de dollar op de afname?

Of bitcoin en andere cryptocurrencies nu wel of niet het antwoord zijn, er is weinig aan de horizon dat investeerders zou kunnen afwenden van de knagende betekenis dat de financiën van de V.S. kwetsbaarder worden.

De economen van Goldman Sachs voorspelden in een 14 rapport van Augustus dat de Federale Reserve $800 miljard meer in financià „le markten tegen eind dit jaar zal pompen, dat door nog eens $1.3 triljoen in 2021 wordt gevolgd.

Volgens Bank van Amerika, is er een risico-investeerders zou kunnen hun ,,portefeuilletoewijzing uit de dollaractiva van de V.S.“ naar positie voor de ,,erosie van de hegemonie van de dollar als reservevaluta“ verschuiven.

„Een constitutionele crisis is een dynamiek die het proces van de-dollarisatie zou kunnen versnellen,“ schreven ze, waarbij ze opmerkten dat de presidentsverkiezingen van november „hevig verdeeld“ en „betwist“ zouden kunnen zijn.

Volgens de bank bleek uit een recent onderzoek onder beheerders van vastrentend geld dat bijna de helft van de respondenten verwacht dat buitenlandse centrale banken hun reserve aan dollars en in dollars luidende activa in het komende jaar zullen verlagen.

Het klinkt misschien niet bizar om bitcoin bulls.

Bitcoin kijken

Bitcoin steeg maandag met 3,2% tot ongeveer $12.300, wat een stijgende driehoeksverhouding op de daily chart bevestigt.

Het patroon hervat de opwaartse trend vanaf de dieptepunten van juli onder $9.000. De focus ligt nu op weerstand op $13.200 (juli 2019 hoog) en $13.800 (juni 2019 hoog).

„De ,,markt bekijkt de hoogte van 2019, en dat is het niveau te letten op,“ Joel Kruger, een muntstrateeg bij Digitale LMAX, vertelde CoinDesk in een praatje van de Tjilpen.

De gegevens aan de ketting ondersteunen de voortdurende winst in bitcoin. Bijvoorbeeld, daalde het saldo van muntstukken die op cryptocurrency uitwisselingen worden gehouden aan 21 maanddieptepunten op Maandag, wijzend op een sterk holdingsgevoel in de investeerdersgemeenschap.

Het bullish momentum ziet er sterk uit omdat de recente winsten van de cryptocrisis gepaard zijn gegaan met een toename van het mijnwerkersaanbod. Volgens het cijfer van ByteTree van het cryptogegevensbedrijf van de mijnwerker (MRI), hebben de mijnwerkers inventaris door te verkopen meer dan wat zij in de loop van de afgelopen vijf weken hebben ontgonnen in werking gesteld. Met andere woorden, de kopers zijn in staat geweest om extra mijnwerkersaanbod te absorberen.

Vanuit een technisch analyse perspectief, zou de bullish bias ongeldig zijn als de prijzen onder $12.000 op dinsdag terugvielen.

Token watch

OMG (OMG) krijgt een boost van blockchain back-up: De toenemende congestie op de Ethereum-blokketen stimuleert de belangstelling voor crypto-projecten die het verkeer op het netwerk zouden kunnen versnellen. De prijzen voor OMG, de token voor het OMG-netwerk – een „layer-2″ schaaloplossing voor etherische transacties – zijn het afgelopen weekend volgens gegevensbron CoinGecko met meer dan 70% gestegen. Het bereikte eerder op maandag al $3,30 en viel toen al snel onder $3. Het OMG-netwerk maakt gebruik van een protocol genaamd Plasma om de etherische transacties op te schalen. De marktdeelnemers zoeken OMG aan ,,spreidingshoofd laag-2 oplossingen,“ bovengenoemde Denis Vinokourov, hoofd van onderzoek bij de in Londen-Gebaseerde digitale activa vaste BeQuant.

Orchideeënprotocol (OXT) gaat van start, ook al is het geen DeFi-token: De prijzen voor Orchidee, het inheemse teken aan een blockchain project dat privé Internet het doorbladeren van de Laboratoria van de Orchideeën toelaat, raken een hoogte van alle tijden bij $0.84 tijdens het afgelopen weekend, omhoog vijfvoudig van een laag van Maart, volgens CoinGecko. David Portnoy van de Sporten van de Barkruk, die eiste om minstens $1 miljoen waarde van bitcoin na vergadering vorige week met de tweeling Winklevoss van de Tweeling cryptocurrency uitwisseling te hebben, tjirpten vroeger Maandag dat hij in OXT heeft geïnvesteerda. „Ik ben nu in op de shitcoin $oxt,“ Portnoy schreef op Twitter, met een hashtag van „#pump.“ Het Orchideeënproject haalde eerder 43 miljoen dollar op voor de symbolische verkoop, zoals gemeld door CoinDesk. Zijn grote investeerders omvatten grote namen zoals Andreessen Horowitz en Blockchain Capital.

Ethereum Classic (ETC) met het oog op delisting? Het in Malta gevestigde OKEx zei dat het kan overwegen om de notering van de Etherische Schrijver uit de handel op zijn beurzen te schrappen nadat het ongeveer $5.6 miljoen aan ETC heeft verloren door twee recente 51%-aanvallen. Het zal geen gemakkelijk besluit zijn te maken, vertelde de Ambtenaar van de President Jay Hao CoinDesk, van mening zijnd dat OKEx het hoogste handelsvolume van ETC onder cryptobeurzen heeft. De impact van de twee aanvallen op de prijzen van ETC is echter niet significant geweest: ETC’s prijs was nog steeds rond de $7 op maandag, weinig veranderd ten opzichte van de week voordat de aanvallen voor het eerst plaatsvonden op 1 augustus.